var la jag nu den..

Igår.. var på sätt och vis en speciell dag. Då var det två år sen jag såg Oscar kliva av bussen i Motala.. Det var första gången vi träffades. (Jag kanske skriver om hela berättelsen någon gång, men inte idag.)
Tänk hur det blev. Jag är alltid lika förundrad.

Hur som helst. Idag gäller det. Nu ska de packas och förberedas och planeras klart. Ska jag ha med mig något att äta, dricka? Hur mycket pengar ska jag ha löst? Vad ska jag lyssna på, vilken bok ska jag ha med?
Ska jag köpa något till pojkarna? (De uttryckte önskan efter Läkerol sist, kanske ska haffa lite sånt på Konsum.)
05:47. Då ska jag vara vaken, klar, och redo på stationen. Så allt ska göras idag!!! (Nu stressas jag upp mig själv igen (FAN MITT TE).) Ok, nu undrar ni vad jag gjorde. Förklaring: Jag gjorde te, gick och satte mig vid datorn, och glömde bort den stackars koppen. Sen kom jag ihåg... Te blir inte gott om det får dra för länge, speciellt inte Earl Grey. Så det blev att häva ut lite och ha i vatten för att späda ut det. Inte smakat än... (Det blev bra - smakade.)

Men nu är klockan mycket. Om man skulle ta och packa?

Puss och resefeber.

lilla snigel, akta dig..

Ok, nu kan jag sätta mig ner, nöjd, vid datorn, och inte göra något. Ok, egentligen borde jag kanske plocka i ordning lite, men vafan. Sitta och beundra akvariet en stund istället. Göra ordning kan jag göra sen.


Jag tror Oscar är trött på att jag påpekar hur mysigt det är hela tiden. Men det ääär ju mysigt. Vänta bara tills jag skaffar lite fiskar också. Det blir såååå bra. Märks det att jag är lite uppspelt? Bara lite grann?
Vi fick med en snigel. Han dog. Eller, det vet jag inte, men han blev utplockad och disponerad, så att säga. Det var tråkigt att man hade en sån redan första dagen. Så går det när man köper nya växter. (Jag tänker sätta Oscar på leta sniglar-duty under veckan när jag är borta.)

Pratar med Sara. Hon kanske kommer ner hit själv när det är marknad. Det skulle vara himlans trevligt. (Jag försöker sluta svära så mycket.) Så kan vi kolla på mina fiskar, och gå på marknad, och ha det mysigt. Tur att våran soffa är så skön att sova i.

Puss och mys.

pack-frenzy

Så nu har man varit i Motala igen, lite tidigare än det var tänkt. Det köptes en väska (röd, så den syns), och en klocka (för det där förbannade presentkortet som jag höll på att glömma igen). Vi åt lunch på Bambuskogen (eller var det Bambukrogen?). Kinamat är mums.
Ungefär här någonstans bestämde jag mig för att jag ville stanna över natten. Mamma. <3
Så jag umgicks med mamma (och fick i mig ett par drinkar), och Oscar låg och läste. Vi kikade in akvariet, häpnades över hur mycket bottengrus jag egentligen hade, och bar ut ett gammal radioskåp ur garaget (som mamma kom på att vi kunde ha akvariet på). Så nu har jag lagt beslag på det första av alla vackra loppisfynd (i form av möbler) som vi hade i lägenheten förut.
Så igår när vi kom hem fyllde vi upp akvariet och testade om det höll, och sen rengjorde jag gruset lite. Det blev väl inte skinande rent, men det blev fan mindre damm. VIlket var meningen. Så hade Oscar i gruset på botten, och hävde i lite vatten. Så nu står det där, en tredjedel fyllt, och väntar på växter (som ska inhandlas idag, kanske). Sen får det stå en vecka, och när jag kommer hem kan vi inhandla firrar.
Det kommer bli sååå bra, och jag är sååå pepp. Små firrar!!

Jag vaknade inatt, efter en dröm, och visste inte vart jag var. Förvirringen var total. Jag kommer inte ihåg drömmen längre, vilket är lite synd, men jag kommer ihåg hur borta jag var. Jag visste ju vem det var som låg brevid mig, och flyttade mig närmare, för att känna mig tryggare, men jag hade ingen koll på vart jag var. Ingen som helst. Det gick inte över heller. Jag hade den där världen jag drömt om i huvet hela tiden. Efter ett tag vaknade jag väl till lite mer, och efter ett tag greppade jag verkligheten en aning bättre.
Men det var obehagligt. Jag försvann.

Idag så har jag hunnit med en del, även om det inte är så sent än. Jag packade lite saker ner i min nya väska, slängde i lite tvätt i maskinen (som står och snurrar nu), och jag har skrivit en lista på allt som jag borde packa ner. Jag brukar ju glömma saker annars, och listor hjälper mig att komma ihåg. Åtminstone när jag skriver dem någon dag i förväg, då jag inte har hunnit bli stressad. Då kommer man ihåg det mesta, och om inte så kommer man på det efter ett tag. Vid stress försvinner allt.
Det sitter en post-it-lapp på skrärmen också. "Hämta ut tågbiljetter - Skriva ut flygbiljetter".

Haha.
(gurrap) ok, blunda och tänk dig att jag står i bara ett par boxershorts och skriker "jag ska döda dig" med en plattång i handen.
(gurrap) skulle du bli rädd? knappast. du skulle tänka "han måste ju ha ett elurtag först och sedan tar det en kvart att värma upp den"


Nu tänker jag dricka frukost (te), och kanske ta en macka också. Det är ju lunch snart, ingen idé att äta sig mätt. Nackdelen med att vakna sent antar jag. Vakna sent och inte ha en stor frukostaptit. Äta frukost precis när man har vaknat - ush.

Puss och blandat.

swim on little buddies

Så mamma föreslog att jag skulle köpa en väska (max 500:-), det ska man kolla in imorrn. Nu behöver man inte åka till Motala över en dag heller. Mitt största problem nu är.. Ska man ha ett akvarium? Jag är lite sugen, men orkar jag ta hand om det? Jag är ju rätt sugen.. Nåja, eftersom jag inte åker dit i helgen så har jag ju lite tid att fundera på det.

Men jag blev nostalgisk igen. På ett bra sätt. Jag menar, roliga minnen är bättre att tänka på än dåliga (ja, jag vet att det här är ganska självklart, men min hjärna har inte fattat grejen än). Visst, på sätt och vis blir man lite sorgsen också. Det är lite oundvikligt i det här fallet. Men bra minnen är ändå bra minnen, man ler en hel del sen. Samtidigt som det finns mycket man önskar att man fick tillbaka så finns det så mycket man är lycklig över att man har haft överhuvudtaget. Och jag skulle inte ändra mitt liv, för det är därför jag är vart jag är just nu. Så jag är lite förstörd.. Äsh, jag är åtminstone rätt nöjd.
Enda som saknas är ett jobb. Gah.

Puss och a trip down on Memory Lane.

thank you for the music

Reminder to self: När jag kommer hem från Estland, och om jag fortfarande har pengar kvar, ska jag köpa lite skivor.
Vilket har varit planerat ett litet tag iofs, och blev bestämt när jag fick hem skatteåterbärningen.
Det blir från Hotstuff den här gången, mest för att de är de enda som faktiskt har alla de som jag vill ha.
Just nu ser kundvagnen ut så här:

Camouflage - Relocated 99:- (För att göra morsan lite avis också.)
Covenant - Northen Light 99:-
Covenant - United States of Mind 129:- (Jag måste fylla ut min Covenant-samling, jag bara MÅSTE.)
Mesh - Who Watches Over Me? 99:- (Nästa gång blir det en Covenant-skiva och två Mesh.. Så det blir jämt i hyllan.)
Michigan - Pulse of Pain 139:- (Vem trodde att något så bra kunde komma från Motala? Med den här så blir samlingen komplett. Tack Jesper.)

(Haha, coolt! Systematic Chaos finns som vinyl.)

Btw, jag glömde en skiva igår.
Ska Bara - Alla måste dansa (På en cool cd gjord av vinyl. Ännu ett bra band från Motala, vad är det här?)

Puss och synth.

awake!

Jag hade en mardröm. Behöver jag säga mer? Ärligt talat så kommer jag knappt ihåg något av den längre. Jag vet bara hur den slutade, och alla känslor.. Det var ingen mardröm i den mening att den var läskig och det var ett monster som jagade mig eller någon som försökte döda mig eller liknande. Det var mer.. psykologiskt. Något man är rädd för som faktiskt skulle kunna hända, något som har med vardagslivet att göra. Något man absolut inte vill. Sån dröm.
Så min hjärna är dum mot mig ibland. Vad som hände efter att jag vaknat och somnat om var att jag drömde och vaknade, och drömde och vaknade.. Så jag har sovit rätt oroligt.

Allting är beställt, jag åker på onsdag. Jag vet inte riktigt hur det känns. Konstigt.. Men det blir nog bra. Hoppas jag...
Nu ska jag bara fixa en resväska.

Voff?

skryt skryt

Jag glömde det viktigaste: Skryta om min skivsamling.
Ett måste, helt enkelt.


Apoptygma Berzerk - Welcome to Earth
Apoptygma Berzerk - You and Me Against the World

Avantasia - Scarecrow (Bränd)

Covenant - Skyshaper

De/Vision - Devolution Tour + I Regret 2003

Deep Purple - The Very Best of

Depeche Mode - New Life (MCD)
Depeche Mode - Speak & Spell
Depeche Mode - A Broken Frame
Depeche Mode - Construction Time Again
Depeche Mode - Some Great Reward
Depeche Mode - Black Celebration
Depeche Mode - Music for the Masses
Depeche Mode - Violator
Depeche Mode - Songs of Faith and Devotion
Depeche Mode - Ultra
Depeche Mode - Exciter
Depeche Mode - Playing the Angel

Dream Theater - When Dream and Day Unite
Dream Theater - Images and Words
Dream Theater - Awake
Dream Theater - A Change of Seasons
Dream Theater - Falling Into Infinity
Dream Theater - Scenes from a Memory
Dream Theater - Six Degrees of Inner Turbulence
Dream Theater - Train of Thought
Dream Theater - Octavarium (Bränd)
Dream Theater - Systematic Chaos (Bränd)

HIM - Greatest Lovesongs Vol. 666
HIM - Razorblade Romance
HIM - Deep Shadows and Brilliant Highlights
HIM - Love Metal

Lars Winnerbäck - Vatten Under Broarna (Bränd)

L.T.E - Liquid Tension Experiment (Bränd)
L.T.E - Liquid Tension Experiment 2 (Bränd)

The Lord of the Rings - The Two Towers (Soundtrack)

Mesh - We Collide + Crash (CD + MCD)

Michigan - Graceful and in Sin
Michigan - Ultimate Sky

Muddy Waters - The Universal Masters Collection

Shakespears Sister - Hormonally Yours

Sonata Arctica - Winterhearts Guild (Bränd)
Sonata Arctica - Unia (Bränd)

VNV Nation - Matter + Form

room with a view.

Så, många undrar säkert hur jag bor numera. I en etta på 50+ km2 (tror det är 55 eller 56).
Vill ni se bilder? (Jag har städat idag, så det var väl läge, innan det blev stökigt igen.. typ imorrn.)

Välkomna in i vardagsrummet. It's a room with a view. Till vänster finns:
En soffgrupp som bildar ett litet egen "rum", och en 37" TV, och 4 spelkonsoller... (Jag får skryta även om de inte är mina!) Till höger har vi datorhörnet (min skärm syns i bilden.)
Här är då det omtalade och välanvända hörnet.
Mittemot det bakre skrivbordet står sängen, avgränsad av ett gäng garderober.
Ah, vi bor högst upp och har lutande tak på två sidor. Och ganska högt till tak i mitten. Och fuskbjälkar. Det är mysigt, och smidigt. Inte det lutande taket, men bjälkarna.
Sen har vi ett kök, en toalett, och en balkong också, men det är väl inte så intressant kanske.

Jag har varit duktig och städat som sagt. Och plockade upp lådan med böcker.


Om man skulle vara slapp och spela kanske? Låter bra, mycket bra...

Puss och damm.

jag kan flyga..

Jag märkte nyligen (då jag fick behov av det) att jag åter igen inte har ett bildredigeringsprogram. Förutom Paint då (som suger). Det blir till att dra ner GIMP igen.. Som inte var så jävla dåligt. Och är gratis. It just can't get better!!

Sorry för det lilla avbrottet (som ni egentligen inte hade lagt märkte till alls), men mamma ringde. Vilket ledde till att jag ringde ett litet +372-nummer, vilket i sin tur (efter ett samtal till) ledde till att jag typ har bestämt datum för avresa. Vilket i sin tur ledde till ett samtal till (tillbaka till mamma), om SJ's galna priser. Och galna tider, för den delen. Som det ser ut nu så måste jag kanske åka 05:47 en onsdagmorgon.. För 500 kr. Jävla skit. Jag har inte redigt råd med det, känner jag.

Ringde mamma igen. Vi kom överens om att jag inte beställer något än, utan skickar ett mail, frågar om de kan betala det med, om inte så åker jag inte. Vilket är rätt så synd. Ganska så supersynd.

Jag har fler mail att skriva. "Fråga efter jobb"-mail. Ush. Vad skriver man i ett sånt?

Nu ska jag spela, bara för att slippa bli ledsen och irriterad.

Puss och fattigdom.

det var en gång en dator..

Datorer. Jag hatar dem ibland. För det mesta är de bra, men just nu hatar jag dem.
Oscar kopplade in en dvd-spelare till min dator.. Musik-hårddisken fick fnatt, men min älskade nörd räddade allt. Jag satt och hade panik rätt länge. Min nörd är föresten i Växsjö med sin hund.. Hur som, så jag är ensam idag. Bästa sättet att färdriva tid är naturligtvis att spela. Men rätt som det är, så låter det som om datorn stänger av.. Musiken var igång fortfarande, så jag tänkte att det var väl bara en av hårddiskarna som fick fnatt igen. Men till min förfäran hakar sig hela skiten, och startar inte igen, för det fattades något (sa den när den försökte starta). Så nu har jag panik igen. (Den säger att NTLDR saknas, någon som vet vad det betyder?).

Hur som helst, det är tur att vi har två datorer. Men ändå. Jag får lite panik. Min stackars (jävla skit) dator.

Så vad ska man göra nu? Lyckligtvis spelar ju Oscar Wow, så jag kanske kan spela lite mer ändå. Håll tummarna för mig...

Puss och panik.

ja, men ...

Ja, men det blir så, det är bara så. 2 veckor, 2 månader.. Det kan gå ett bra tag. Ibland har man lust, ibland inte. Lite som med läsning, spelande.. Allt möjligt.
Men det kanske blir ett långt nu iaf. Om jag orkar. Jag kan ju alltid fortsätta imorrn. Om jag inte spelar.

Så vad har jag pysslar med? Varit i Motala... Hämtat resten av mina saker (utom vinterkläder), varit på kalas hos Helgursson..
Vi anlände fredag eftermiddag/kväll. Sen kom Pernilla och Roffe på middag, och vi fick ju vara med. Pernilla var glad över att träffa Oscar första gången (hon är ju morsans vän, så hon har väl fått höra lite). Björn visade upp allt de köpt på deras biltur till Frankrike (som var sådär, tydligen). Det blev lite drickande, det blev mer och mer högljudt (vilket inte är så konstigt, Pernilla är lite.. högljud). Sen blev det Canasta, och vi fick vara med andra gången. Det gick inte så bra för oss, men det gjorde inte så mycket. Men Oscar var hel övertygad om att jag var tjurig för att vi inte vann. Vilket störde mig lite mer, för det gick inte att övertyga honom.. Visst, kanske störde mig lite, men inte som jag brukar när jag förlorar.
Anyway.
Lördag var det att dra till stan och köpa present, vilket tog ett tag.. Alla som bor i Motala vet hur svårt det är att hitta bra grejer där. Det blev tills slut en bok och en kortlek. Jag åt lunch hos mormor och morfar. Soppa och lite efterrätt (som jag fick med mig hem sen, MUMS). Till min förfäran så dök min kusin SIlver och min morbror upp (ja, det är sant, och sorgligt, men jag är inte så bekväm i deras sällskap). Min morbror hade köpt en ny bil.. En mörkblå bmw, en dyr sån. Snygg, snobbig.. Allt man kan förvänta sig.. Jag fick åka i den... Nåja, den lunchen var inte så trevlig som de andra jag varit på i år, helt enkelt. Men men. Sen på kvällen blev det att dra iväg på bio. Vi såg Narnia - Prince Caspian. Som väl var rätt bra. Jag störde mig på slutet, och på att den var lite klyshig, men det är väl inte så mycket att göra åt, den är ju trots allt baserad på en bok.
Söndag blev det kalas (och packning innan). Vi var först där, och Oscar blev kompis med Skrik. Anlände gjorde Jennifer, Lisa, Erik och Linnéa. Olyckligtvis var Kiruna i.. Kiruna... och Linda i Stockholm (eller var det i Göteborg?).
Hur som helst. Det åts pastasallad, det åts tårta, det pratades (om Mumin, och diverse "animé", och politik (FRA-pippin!!!)). Sen gick vi ner till källaren, där samtalen fortsatte, och det sågs på Dr Horrible, och Kung-Fu Panda (som var rätt bra). Folk gick, sen var det bara vi kvar, och då kom Martin. Efter ett tag släpade Oscar mig därifrån, så att turturduvorna fick vara för sig själva..
Och det var den helgen, typ.

Hem på måndag.
Tur genom Biltema och Ikea (där jag plockade på mig ett utställningsex av en expressokanna, smidigt - men jag fick en kaffebryggare istället sen!). Ny sadel, nya handtag (som monterades och justerades i veckan). Visade sig att Emma och Joakim var där med (på Ikea) och att vi hade parkerat nästan brevid dem.
Vidare hem, stannade i Rimforsa för glass (mjukglass!!!).

Oh shit..

Ok, det gick några dagar innan jag fortsatte på det här inlägget.. Ett par dagar sådär..

Vart var jag?
Glass!!
Jag beställde ju lite nya saker till mig själv med.

*nöjd*

Jag har också följt med på fest. Vilket väl var rätt kul. Sådär. Litegrann. Någon ramlade ju i den lilla fula plastpoolen (tydligen hade hon varit i den förut.. den veckan..), blev runtjagad av en halvnaken fps.. Det satt en fjortis-fanclub där också. Som blev onyktra på det andra glömde bort var deras. Jag tror en drack upp min Red Bull, eller om det var Oscars.. Anyway.. Slutade med att jag och Emma gick hem till henne, för att vänta hem Jocke och Oscar. Hon glömde nycklarna i bilen, så vi fick gå tillbaka, men det var trevligt. Somnade hos henne, vaknade av något, och ringde till Oscar. Klockan var väl 4 eller så, det hade börjat ljusna. Jag blev lite tjurig.. Hur som.

Vi fick vara hundvakter också. Valpen är söt.

Annars har det spelats. Massor. Så mycket att Oscar började spela också. Nu har vi varsin tauren (min är fulast).

Jag oroar mig ibland. Jag hade velat vara där... Hade velat ta hand om henne.. Men men, nu är det väl så att det inte går.
Men visst, det är sant det där.. Vi umgicks aldrig så mycket på fritiden, vilket också är jävligt synd. Konstigt nog var Martin den jag såg mest, off school, så att säga, inte hon. Men jag hade velat. Försent nu, alltid försent.
Men du.. Jag finns här oavsett.

Det känns konstigt. Jag tror inte redigt att jag har fattat det än. Det har liksom inte sjunkigt in. Min hjärna kanske fortfarande tror att jag kommer åka tillbaka till Motala. Men det kändes också konstigt när jag var där sist. Jag var verkligen en gäst, inte någon som bodde där.
Det som känns konstigast är väl distansen man får till allt som har hänt där. Men jag tror inte det är så dåligt. De senaste åren har ju varit bättre än väntat (med råge (fult uttryck egentligen)), men allt innan. Kan jag kanske komma ifrån det nu? Lämna det som jag lämnade så mycket av mina gamla onödiga saker?
Så härligt det vore.

Nu blir det väl att gömma sig under täcket ett tag. Haha..

Puss och regn.

RSS 2.0