lite här och lite där..

Sådär, då var man hemma igen. Det är hemma nu. Adressändringen gjord, Jane bor numera i Hultsfred, jepp jepp.
Hur som, jag är en kopp kaffe, paj och glass rikare (min mage är i alla fall det).
Vi ska hem till Oscars föräldrar igen ikväll, för att vara hundvakter imorrn...

I helgen blir det party party (även kallat kalas) hemma hos Shelge. Då måste jag köpa en present, kom jag på. Men jag ska ju till stan på lördag ändå, för jag har ett presentkort till Guldfynd, fortfarande... Större chans att hitta något i Motala än här?
Får hälsa på mormor och morfar också. Jag har ju lovat. Man har lite ångest innan, men det ska väl inte vara så farligt. Det var liksom bara när man var yngre som man inte tyckte det var så kul alls. Ni vet, tonåringsfasoner.
Vad var det mer? Jo, åka till Biltema på vägen hem och köpa en ny sadel, och om det nu skulle vara något annat som behöver fixas.. För jag ska få ha Oscars mammas cykel. Woohoo.

Nu har man beställt saker till datorn också.. Nytt tangentbord, ny mus, och en musmatta. Det blir så bra så. Gör alltid lite ont i hjärtat när det går åt pengar, men nu har jag ju lite också, så vafan.

Oscar är djupt nersjuken i en gammal tv-konsoll som han försöker fixa. Han är söt när han är koncentrerad. Han är alltid söt iofs.

Jag är sugen på att rita, men det är bara för att han plockade fram blocket. Jag tänker inte röra det förän jag har kommit på vad jag ska rita. Jag är bara bra när jag har lite motivation till det. Brukar var så.

Jag är spelsugen också. Som vanligt. Och sugen på att se hur Dark Angel slutar. Mycket som jag är sugen på med andra ord.
Och på grund av Emma är jag numera sugen på kladdkaka också. Gah.

Puss och flum.

mmm... kaffe...

Ok, ok, jag vet.. Nu har det gått ett tag igen. Men det händer inte så mycket, och då finns det inte så mycket att skriva om. Ush vad tråkigt jag måste ha, tänker ni då. Nä, jag bara slappar och spelar WoW, och har det allmänt bra helt enkelt.
Men vad har hänt då? Jane har tappat koll på vilken dag det är. Oftast i alla fall. Jag kan inte säga vilken dag vi gjorde vad på, lite sådär efterförvirring kan man säga.
I söndags var vi hemma hos Oscars föräldrar och grillade (det var nästan klart när vi kom dit...). Det resulterade i en jakt på någon kortlek, som för övrigt aldrig hittades, men en hel del annat kom fram i jakten. Bland annat en Kille-kortlek (som ingen utom jag uppskattade), en Hönan-kortlek (vad nu det är), en liten Rubik's kub (som jag nästan har löst, med hjälp av lite tips), och en kaffekokare. Inte en kaffebryggare, en kaffekokare. Så nu är det bara kaffe som fattas. Mitt expresso-kaffe som jag fick av Martin är lite för finmalet för att det ska fungera... Vilket ju är lite synd. Man borde fixa en expresso-kanna... Bara för att.
Sen bakade jag paj, och Emma och Jocke var här och åt av den. Jocke och Oscar var djupt försjunkna i flera parti av schack, men vi fick lite skitgubbe spelat också. Jag har alltså spelat ännu en ny version av skitgubbe. Ärligt talat, det är verkligen olika spela med samma namn. Vi hade ett lite högljudt argument om skiten också, och Oscar beskyllde mig som vanligt för kortfusk (bara för att jag är bra).
Atlas fick ett ben att tugga på, vilket väl höll honom lugn ett tag. Ett ben som var ca ett år gammalt. Undrar om det verkligen var så gott?...

Nu ska det vandras i skogen, så det får väl bli en fortsättning senare.

Puss och paj.

it's in the dreams..

Jag tycker inte att jag har rätt att klaga. Det är som "tänk på barnen i Afrika" igen. Men vafan. Jag mår dåligt av det. Jag borde inte må så, det finns ingen anledning, men det gör jag, konstig som jag är. Känslomässigt vrak? Jag vet inte... Och när jag väl somnar om har jag konstiga, obehagliga drömmar.. Såna som man inte kommer ihåg, men känslan blir kvar. Den där obehagliga känslan.
Ska vi byta, sa han. Sanningen är den att jag tror det skulle vara bättre om jag hade något att göra. Att sitta hemma i tristess är inte bra för mig. Jag menar, om det är tillräckligt illa när jag ligger vaken på kvällarna, så hur är det inte när jag är själv? Jag lever för mycket i min egen värld för att det ska vara bra för mig att faktiskt ha tid att göra det. Alla små scenarion i mitt huvud.. Slutar aldrig bra. Aldrig. Men jag lever i dem. De lämnar kvar spår, som drömmarna. Då är det inte så konstigt att jag är ett sånt vrak.

Nu var det inte det jag skulle skriva om. Jag behövde bara få det ur mig. Det är mycket jag behöver få ut mig, men vi tar det i delar, de jag kommer ihåg först. En ny sen kanske?

Igår fyllde Emma år. Så det blev att åka in till V-by och handla (eller rättare sagt, passa på och handla när man ändå var tvungen att lämna bilen på lagning). Hon fick ett sånt mysigt dubbeltäcke... Och två påslakan-set till (kingsize, yeah), samt presentkort till Intersport (dagen ni ser mig köpa något där inne alltså.. inte min stil...) och så ett skoställ (jag var med och hittade det, då räknas det som "från oss").
Nu hoppar jag över gårdagens skratt. Till skilland från idag, så var det inte så fint väder. Lite regn och så. Så när jag skulle gå och äta lunch började det spöregna. Men jag tänkte, vad har jag för val? Dit måste jag. Så jag gick. (Det visade sig senare att hade jag väntat hade jag blivit hämtad.) När jag kom fram var jag blöt. Blöt som i dränkt. Alla som såg mig skrattade lite, sen fick jag låna lite torra kläder.

Nu ska jag äta frukost... Ovanligt.

hipp hipp..

Ett hjärligt hurra till Sara som fyller 19 hela år idag. Min tvilling. <3
När blir det fest? ;D

*kramar Sara massor*


Sötast gladast. ^^

dear diary..

Kanske är det för att det inte finns så mycket att skriva om. Eller så har jag bara inte lust. Det är fullt möjligt att det är en kombination av båda.

Nåja, vad har hänt då?

Oscars bil gör lite som den vill, och oftast så är vad den vill inte vad Oscar vill, dvs den startar inte. Så nu cyklar Oscar. Men idag regnade det då han fick åka med sin syrra.

Jag följde med in till V-by förra veckan, när Anneli (Oscars mor) skulle köpa delar till bilen (som det visade sig vi inte behövde köpa) (jag hade rätt om årsmodellen på bilen) och då hittade vi en te-affär. Jippi, hurra! Jag ska se om jag får följa med på onsdag. Jag menar, lite Earl Grey ska man väl ändå kunna score'a.

På fredagen var jag lite lost. Jag hade ingen koll på att det var fredag. Vet inte vad jag trodde, men inte var det fredag. Fast det var det ju, visade det sig sen. Det är lite det som stör mig med att inte ha något att göra. Jag tappar bort vilken dag det är!! Det är jobbigt.

Jag har bakat. Marmorerad sockerkaka (eller tigerkaka som jag kallar det). Det blev lite för mycket kakao-del, så det blev inte som den skulle. Oscar bakade också en som belv godare, men den föll också sönder.. Men god var den. Jag bakade paj igår också. Den blev iaf ganska bra. Paj klarar jag. Mest för att baka är så kul. Någon som vill komma över? Så att jag har en anledning att baka...

Förkylningen håller envist i sig. Om man skulle kila bort och köpa halstabletter och såna där brustabletter mor förkylning. Jag har en (halv) citron kvar. C-vitamin ska vara teh shiet mot förkylning. Vi får väl se. Min kropp kan vara envis.

För övrigt så har jag för det mesta bara spelat WoW (och lite LotRO som jag inte redigt fastnat för än). För det mesta blir jag också irriterad. Det är tråkigt att vara en dåligt gear'ad lvl 70 rogue.
Så jag ska spela lite på min hunter istället. Eller min paladin. Jag vet inte än.
Johan är fortfarande skyldig mig 500g. Den jäveln...

Jag tittar mer på serier när jag bor här. Mest för att det aldrig går något bra på tv, speciellt inte på sommarn (trots att vi har fler kanaler). Så det har blivit en säsong av Reaper, en säsong av Dark Angel (och vi är inne på andra), lite Spin City. Funderade på om jag skulle börja klämma lite avsnitt av Futurama när jag är hemma ensam. Jag har fortfarande inte sett hela.
På tal om serier. Kollade in Wizard's First Rule på imdb någon dag, och det visar sig att de har bestämt vilka som ska vara Kahlan och Richard. Jag vågade knappt titta, man har ju en så stark föreställning om hur de ska vara (efter 11 tegelstenar till böcker), så det var lite nervöst. Fast man ska ju inte ha förutfattade meningar. Kritisera kan man göra när man har sett första avsnittet. Tror jag ska läsa boken igen innan de börjar visa serien. Bara för att jag ska har mer att kritisera, eh.. jämföra med.. Det var ju ett tag sen sist. Men då måste vi åka upp och hämta resten av sakerna. Vilket vi nog ska nästa helg. Det blir bra.. Mm.

Vad mer, vad mer... Funderar på om man ska ta och beställa lite skivor. Jag har ju pengar (eftersom det inte blev något festivalande) och skivor brukar vara det jag lägger pengar på, så varför inte? Jag har ju varit sugen rätt länge på att skaffa lite mer till min växande samling. Memento, here I come?

Jag tror jag ska göra lite saker idag. Blir ju inget lunchande (av förståeliga anledningar som jag inte behöver gå in på här), så jag har lite extra tid. Diska lite, städa lite, slänga i lite tvätt i maskinen, fixa lite med citaten, få se om jag kan komma på något bra sätt att göra det på. Kanske, kanske. Måste ju blir lite roligt, inte bara en lista att läsa. Vi får se om jag hinner. Klart jag hinner.. Jag har hela dagen! Eh, halva numera kanske.

Att vara produktiv och sysselsatt brukar hjälpa när man ska tänka på annat. Jag är lite grinig idag. Av en bra anledning. Eller, grinig och lite ledsen kanske passar bättre. Så för att hålla tankarna på andra ställen så blir nog det här bra.

Så nu, ta sig ur morgonrocken, ta sig i lite kläder, dra upp rullgardinen och sätta igång, med lite bra musik (Mesh idag).


standing at the foot of your bed
counting the holes in your head
waiting for the breathing to fall
tracing the cracks in the wall

watching from the edge of this tomb
that crushes your breath with its fumes
silence like the beat of your heart
dragging you into the dark


this is my space
no one can ever get in here
this is my place
no one can ever hurt me

Puss och te.

RSS 2.0