what's on my mind...

Jag har för mycket att tänka på. Jag tänker på saker jag måste tänka på, inte vill tänka på. Ibland vill jag inte ha något med livet att göra. Andra stunder vill jag inte leva utan att veta vad som kommer att hända. Jag har ingen aning. Inte den blekaste.
Jag blir uppäten inifrån. Av mig själv. (Well, that doesn't make sense...)
Jag önskar jag var bättre på att ta tag i saker.
Nåja.

När man har tråkigt ger bilder bra utlopp. Faktiskt. Sen att man inte orkar göra det ordentligt är en helt annan sak...

efter snabbisen?

Happ, vart var jag?
Om bordet. Bilder kommer sen (enligt mamma i alla fall). Det var ju lite slitet va, så behöver slipas. Jag hann väl slipa två tredjedelar, men kände rätt fort att det var lite för tungt för mig. Man måste trycka så förbannat för att få bort något alls. Jag får helt enkelt övertala Oscar att hjälpa mig lite. Det är ju en del som ska av menar jag, hela lacken på översidan, och en massa färg och skit på sidorna. Haha, det blir lite slipdamm överallt med. Framför allt upp i näsan. Jag snöt nog trädamm i säkert tre dagar.
Jag har också paxat deras säng, eftersom det har varit tal om att de ska fixa en större. Hurra tänkte jag, och var snabb med att få lite löften. Man missar väl inte en sån chans. Hehe.
Jag är för bra på att köpa saker på loppis. Jag kan väl inte rå för att det fanns för många böcker på engelska i fantasy-hyllan. Plockade säkert med mig hälften i alla fall. Mmm, böcker... *myser* Nu ska jag bara läsa dem och se om det är värt att skaffa hela serierna (det fattas ju alltid böcker när man hittar dem på loppis.. som morsan sa, vem lämnar bara ifrån sig delar av en serie?). Jag har ju fler serier att fylla på. (Jag vill bli riiiik, skaffa en bamsig bokhylla och bara fylla den med böcker!!)

Dansen då? Nåja, det började med att tristessen liksom kvävde mig smått (efter att man ätit efterrätt förstås, dóh), så jag försökte få tag på folk och lyckades till slut smussla mig in hos Kiruna. Det var skönt att promenera med för den delen. Sen skulle hon naturligtvis få mig lite onykter, på kort tid. Fast det gick ju lite i alla fall. Höhö. Man fick också träffa den där Mikaela som man hört så mycket om, hon var trevligt och kort. Nej, men vi hade rätt kul alla tre tror jag. Som sagt så såg man ju rätt mycket folk man kände igen. Onyktra de flesta då. Vilket är ju till fördel, det verkar som om folk är i allmänhet gladare att se en då. Jag blir ju kramig också, så det var liksom "Heeeeeej *krama*" hela tiden. Mys. Satt ner ett tag mot slutet, då fick man sällskap av Ramon och Eloff också, som hade med sig lite insmusslad alkohol i litet format. Olyckligtvis fick jag sista klunken, och jag kan intyga att det inte var gott rent. Halsa aldrig Absolut Ruby Red. Ish. Sen var det naturligtvis mer dans, och stackars Ramon såg lite bortkommen ut på dansgolvet (inte din grej?), medan Mikaela och Kiruna visade sina skills. Sötisar. Höhö. Det där får vi göra om någon gång!
Vilka såg man mer? En Sara som inte kom ihåg vad vi hette (man tackar) och som snodde Kirunas VIP-biljett som hon fick (dålig stil). Hammodi såg man flera gånger, till och med på Med eller utan efteråt! Han ska tydligen söka till Chalmers med. Hejsan hoppsan.. Det är väl en stor skola. Äsh, det var kul i alla fall. Erik och Linnéa var där med förstås, och en massa annat folk man kände igen, men inte hälsade på. Nog om det.

Igår blev det lite liv i huset när det kommer fram ett samtal om att det kanske brinner i Oscar's föräldrars hus. Nå, nu var det inte det, som tur var, men de som ringde kunde ju ha gått och kollat. Nåja, Oscar åkte iväg, för hundarna var tydligen där ensamna, och anlände hem med två lite oroliga och uppe i varv lapphundar. Stackars Biko luktar lite rök än idag, fast igår luktade han verkligen som en rökt salami. Det var tydligen brand i ett skjul precis brevid.

Vad har hänt mer? Äsh, allt går segt som vanligt. Jag är lika dålig på att ta tag i saker.
Man har glott igenom hela första säsongen av Nip/Tuck, sett ännu ett dåligt avsnitt av LotS (vad ni än gör, kolla inte på det, snälla?), samt näst sista avsnittet av BSG (hur ska det gåååå?).

Vad har man framför sig? Fixa praktikplats (fasa), fixa ordning i lägenheten (övervaka uppsättning av hyllor till exempel) och söka till universitetet.
Men visst har man något att se fram emot också. Oh ja. Vad sägs om en spelning i Götet med 36 Crazyfists? Underbart värre. Sen släpps det ju bra band till Arvika stup i kvarten. Jag väntar dock fortfarande på att det ska stå Michigan bland deras bokade artister. ;)

Jag får väl hoppas på att jag klarar mig fram tills sommaren. Någon som kan fixa sommarjobb åt mig?

Puss och slipdamm.

snabbis

Jag glömmer jämt bort att vi har för många fönster och att vi bor på första våningen... Vilket inte är så bra när man strosar runt naken/halvnaken rätt ofta (inga mentala bilder nu grabbar (och tjejer, vad vet jag?!)). Jag måste börja dra ner persiennerna helt enkelt. Höhö.
Nåja, helgen var kul i alla fall. Lite onykter, mycket dansande, och mycket folk man kände (mm, kramar!). Olyckligtvis hamnade vi på bild. Vi hade en stalker med kamera efter oss. Jag svär, där vi var där var också han. Nåja, nog om det. (Nej, ni får inte se bilden.)
Resten av helgen bestod av typ loppis där jag råkade köpa ett bord (oooops) och en massa böcker (oops igen). Sen var mamma och jag på stan och fikade lite. Skvallret flödade. Min släkt är, vad ska man säga, jävligt off. Just det, innan dansandet så hade vi middag. Jag har svårt att tänka mig att de skulle vara så kära. Men nog om det.
Oh shit, lunch kanske?
Skriver vidare sen.

Puss och kjam.

past and present

2009-02-05
10:41

Så har man flyttat in. Än så länge bor vi i kartonger ungefär. Enda som är klart är väl datorerna. Vad vi saknar är internet och tv:n. Och moppen och vattenskrapan (bara för att jag duschade nyss och märkte det).
Jag har ätit min första frukost, druckit min första kopp te, tagit min första dusch. Sovit första natten också i och för sig.
Idag ska man väl rota genom lådor och se vad man kan plocka fram. En hel del i köket är redan i skåpen, glas och proslin till exempel. Fast det ser ju inte mindre förjävligt ut för det.
Ända sen man klev in här igår har man upptäckt lite småsaker. Sprickor i väggen, alla jävla pluggar i väggarna överallt, färg som börjat släppa från taket, skåpens uppenbara gamla ålder (man har lust att bara sätta in en bit plast på varje hylla bara för att man känner att man inte redigt vill att glasen ska så på det där), att vi bara har ett jordat uttag (jag tror vi har det i köket med, under överskåpen), mystiska sladdar i en garderob (och den uppenbara bristen på fler garderober med hyllor, nu har vi bara en), brist på häkten att sätta upp gardinstängerna med, de smått fula taklamporna (som jag verkligen hoppas går att byta ut). Äsh, jag slutar där, annars blir jag deppad.
Men det är skönt att ha en tvåa. Sen är ju tapeterna i vardagsrummet fina. Hehe. Nu ska jag leta kläder och sedan börja plocka lite. Hinner väl inte så mycket innan lunchen, och vid tre så har jag möte med Af. Nåja, jag hinner ju plocka lite i alla fall.

Puss och kartonger.


Nutid.


Tänkte skriva mer efter det, men blev aldrig av. Äsh, ni vet väl hur jag är i mitt bloggande. Även när det är offline, tydligen.
Har väl inte hänt så mycket sen dess då. Står kartongen överallt, även om det är lite mer organiserat. Har till och med fått upp gardiner och lampor. Man får väl ta ett krafttag en dag och fixa till det lite.
Vi vaktade Fosco igår. Var ute och gick med honom i duggregnet, i skogen. Med vår vanliga tur så började det regna. Men ska man se det från den ljusa sidan kan man ju vara glad över att missa det som kom efter (vilket var snöblandat regn, och senare bara snö). Fosco var dock inte lite blöt, och inte lite tjurig för att han var tvungen att ligga på filten när han skulle torka. När han gick var det ensam igen. Det är något med närvaron som liksom.. Jag vet inte, är mysig på något sätt. Nåja.
Jag vet inte redigt vad jag ska skriva. Funderingar man har när man går runt och glor försvinner liksom efter ett tag. Egentligen borde man skriva ner dem direkt, men det gör man ju aldrig. Jag kanske ska börja försöka? Äsh.

Puss och (fortfarande) kartonger.

the dust has settled

Sitter ensam och glor. Fosco ligger någonstans och sover, Biko med. Lugnt, tyst och skönt med andra ord. Men lugnt och skönt lär inte vara länge. För det första ska jag fixa lunch, och det tenderar att stressa upp mig. Folk kanske vet hur jag blir när jag är stressad... Om inte så kan jag ju säga att jag blir lite smått irriterad. Nåja, det klarar jag nog bra. Kanske. Vi får lägenheten idag med, så det blir flytt ikväll. Alla timmar man kommer ha framför sig med uppackning. Nej, det ser jag inte fram emot! Men det ska bli skönt att ha ett eget ställe igen. Även om det kommer vara stökigt som fan i ett par veckor sådär.
Det hela var i alla fall lite rörigt. Först ringer Oscar och säger att jag ska packa så mycket jag kan, fort. Sen ringer hans mamma och förklarar att killen har inte städat lägenheten och går inte att få tag på. Så vi skulle flytta ut men hade ingenstans att flytta. Men vi fick ut det mesta på torsdag kväll, och resten på fredag. Det var städat och klart på lördag. Sånt där tar fan längre tid än man tror att det ska. Hur som helst så var det så att lägenheten skulle besiktas torsdag egentligen, men vi fick lite dispans på det, så den besiktades på tisdag (igår) istället. Alla våra saker står för tillfället på ett lager, och vi är hemma hos Oscars päron. Sedan ringde den nya hyresvärden att lägenheten var i taskigt skick. Killen hade målat och tapetserat utan lov, och det såg förjävligt ut nu. Alla vet väl att om man målar på tapeterna så spricker det? Sen var det tydligen ett hål också, så man såg spånskivan bakom tapeten.. Bravo. I sovrummet var det visst lite bättre. Hur som helst så tyckte hon inte att vi skulle behöva flytta in i det, så det tapetserades i vardagsrummet måndag/tisdag. Vi fick i alla fall välja tapeterna. Så det är därför det har tagit några dagar nu. Men idag! Jippi.
*gosar lite med Fosco*

Jag ska till arbetsförmedligen imorrn med. Jag ser ju inte precis fram emot det. Känns fortfarande som om jag har sålt min själ. Nåja. Man kanske får något att göra i alla fall?

RSS 2.0